0
contact 0743.174.169 contact@gradinastea.ro
mobile menu

Retete

Alături de legume, vă propunem și o selecție de rețete pornind de la unul din ingredientele din coș:

Salată caldă de spanac, ciuperci și bacon

 

Ingrediente:

 

  • 0,5 kg spanac
  • 6 felii subțiri de bacon
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 250 gr de ciuperci (chamipgnon sau ciuperci de pădure)
  • 2 ouă fierte
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ceapă roșie de mărime mică
  • 2 linguri muștar dulce
  • 2 linguri oțet balsamic
  • sare și piper

 

Mod de preparare:

 

1. Baconul se taie fâșii și se călește într-o tigaie până devine crocant.

 

2. Se scoate baconul pe o farfurie și în aceeași tigaie se adaugă o lingură de ulei de măsline, după care se călesc ciupercile tăiate felii. Se adaugă peste ele 2 linguri de muștar, 2 căței de usturoi pisați, 2 linguri oțet balsamic și 1 lingură de ulei de măsline. Se amestecă bine și se lasă pe foc 2 – 3 minute.

 

3. Ouăle se fierb câteva minute până devin tari. Se decojesc și se taie felii.

 

4. Spanacul se spală și se lasă cu codițe cu tot (dacă spanacul este fraged) după care se așează într-un bol de salată. Peste spanac se toarnă sosul cu ciuperci pregătit anterior, se adaugă ceapa mărunțită, baconul, ouăle, sare și piper după gust.

 

5. Salata se servește caldă, cu pâine prăjită sau lipii crocante unse cu usturoi.

 

Poftă bună și multă sănătate !

 

Dovleac gratinat la cuptor

Ingrediente pentru 4 porții:

·                     1,5 kg dovlecei

·                     400 g cascaval

·                     400 g smantana

·                     4 oua

·                     8 linguri pesmet

·                     10 g unt

·         sare si piper

·         200 gr. kiser (optional)

 

Mod de preparare:

1.    Curățăm de coaja dovlecilor și îi tăiem cuburi. Punem la foc o cratiță cu circa doi litrii de apă, adăugăm puțină sare și, atunci când apa începe să clocotească, punem cuburile de dovleac. Le lăsăm la fiert cinci minute (până se înmoaie puțin), apoi le scurgem foarte bine de apă.

2.    Ungem cu unt o tava (sau un vas de jena) si o tapetam cu pesmet (aproximatv doua linguri). Apoi punem în tavă cuburile de dovlec fierte și peste acestea presaram uniform pesmetul rămas

 

3.    Opțional putem adăuga kiser-ul tăiat bucățele, pe care le presărăm în tavă.

4.    Într-un alt vas, spargem ouăle, adăugăm smântăna și 200 g cașcaval dat prin răzătoare în prealabil. Condimentăm compoziția pentru gratinat cu sare și piper după gust, amestecăm bine și apoi o turnăm peste cuburile de dovleac din tavă.


5.    Pornim cuptorul și îl lăsăm să se încingă bine setând apoi cuptorul la foc mediu, 175-180 grade C.Introducem tava cu dovlecei și după aproximativ 25 de minute, scoatem tava, presărăm repede restul de cascaval și o reintroducem în cuptor.

6.    Mâncarea este gata după alte 15 – 20 minute când cașcavalul de deasupra este rumenit.

 

Poftă bună !

Logo Asociatia stea